Ara
Close this search box.

Gündem, Son Dakika

İşte Emojilerin Gerçek Anlamları

Picture of Mehmet Bora
Mehmet Bora

Sosyal medyada, yazışmalarda, mesajlarda her gün onlarca kullandığınız emojilerin gerçek anlamlarını biliyor musunuz? Ya rastgele kullandığınız bir emoji amacınızdan uzak bir ifade taşıyorsa! İşte size en çok kullanılan emojiler ve gerçek anlamları.

En çok kullanılan gülen emojidir. Ne fazla, ne az, ortalama sempatik bir gülüşle verilen cevap yerine geçer.

Sevinçli gülen emoji, gözlerinin büyük olması sebebiyle gülerken bir heyecan belirtisi gösterir. Vay ben buna çok sevindim ve de heyecanlandım etkisi yaratır.

Düz gülen insan emojisi. Ne sempatik ne heyecanlı ‘güldüm demek için güldüm’ emojisi olarak tanımlanır. Mesleği olsa orta direk emekli muhasebeci olacak emojidir.

Sırıtkan emoji. Gülüyorum ama kafamda ne tilkiler dolaşıyor benim imajı yaratır. ‘Birazdan sana dünyanın kaç bucak olduğunu göstereceğim’ anlamını taşır ve bu özgüvenle 32 dişi de sergilemektedir.

Emojilerin en mütevazisidir. Biraz utangaç tebessümüyle mahçup bir sevinç hissettirir.

Çok mutluyum ve sana sarılmak istiyorum emojisi. Kimi zaman teşekkür anlamında kullanılsa da, çoğunlukla karşı tarafa yansıtılmak istenen mutluluk ifadesi için tercih edilir.

Mona Lisa tablosu emojisi. Birden fazla ifadeyi yüzünde taşıyan bu emojinin kullanılma alanı çok yaygındır. Kimi zaman ‘Anladın sen onu’ anlamı içerecek şekilde, kimi zaman da ‘hadi dostuuum naz etme’ anlamında kullanılır.

Mest olmuş gözünü aşk bürümüş emoji. Kadınlar arasında yaygın olarak kullanılır ve ‘Yaa seni yerim ne tatlısın’ anlamı da taşır.

Sevgi dolu kokulu öpücük emojisi. ‘canımsın mucuk’ nidası taşıyan ve en çok kullanılan emojiler arasındadır.

Muzip gülen emoji. Liseliler arasında yaygın olarak kullanılan bu emoji ‘Ahahaha şaka yaptım kanka’ nidası taşır. Yapılan espriden sonra muzip bir gülümseme içeren bu emojimiz bir kısım tarafından şaşırma ifadesi olarak da tercih ediliyor.

Lezzet emojisi. ‘Imm çok lezzetli, çok tatlı’ ifadesi içeren sempatik bir emojidir. Gençler arasında muzip cümlelerden sonra da kullanılır.

Aşırının aşırısı şaşkın emoji. Dumur olma veya ani şaşkınlık ifadelerinde kullanılır. Gençler arasında ‘Oha falan olma’ durumunu açıkça betimler.

Duygusal olarak üzgün emoji. Karşı tarafa üzgün olduğunu belirten ama çoğu zaman duygu sömürüsü amacıyla kullanılan emojidir. ‘Ama aşkoom sen benle hiç ilgilenmiyosoon’ ve benzeri cümlelerden sonra cuk oturur.

Ağlayan emoji. Ağlayan hatta ağlarmış gibi yapan emoji. Çocukların istediğini yaptırmak için kullandığı timsah gözyaşlarını içeren, blöf emojisi de denilebilir.

Zırıl zırıl ağlayan emoji. İşte bu emoji gerçekten ağlayan ve çok üzülen emojidir. Hunharca ağladığınızı veya üzüldüğünüzü açıkça beyan eder.

Trip emojisi. Karşı tarafa trip atarken yazılan cümleden sonra iç darlanmak da isteniyorsa bu emoji kullanılır. Hain ve umursamaz bakışıyla ‘Şu an çok gıcık oldum’ ya da ‘Sana aşşırı uyuzum’ etkisini yaratır.

Bana güvenme hınzır emojisi. ‘Sağım solum belli olmaz’ nidası taşıyan bu emoji daha çok cüzdan, araba anahtarı ve sigarasını üstüste koyen gençler arasında kullanılır. Bir diğer anlamı ise ‘amaan banane, tıhh’ ifadesi taşır. Umursamaz ‘Neyse’ gibi tavır takınma nidasıdır.

Tükenmişlik emojisi. ‘Çok mutsuzum, tüm dünya bana karşı’ triplerinde karşı tarafa biraz da minnoşluk yapılmak istendiğinde en çok tercih edilen emojidir.

Gülmekten yerlere yatan emoji. Arka arkaya birkaç tane koyulduğunda etkisi artan gülmekten ağlayan emojidir. Twitter’da en çok kullanılan emojiler arasında birincidir.

Gülmekten yerlere yatan emoji. Ağlayarak gülen emojinin yetersiz kaldığı durumlanda gülerken devrilen bu emoji istenilen etkiyi yaratmaktadır. ‘Çok komik gülmekten ölüyorum’ nidası yaratır.

Terleyerek gülen emoji. Genellikle gaf yaptıktan sonra konuyu fazla uzatmamak için kullanılan emojidir. Ayrıca bir önceki cümlelerde diğer tüm gülmeli emojiler kullanılıp tüketildiyse alternatif olarak bu emoji de kullanılır.

En yardımsever melek emojisi. Aşırı ponçik bu emoji anlayışlı ve sevecen bir kimliğe sahiptir. Laf sokma sanatından sonra da kullanılan melek işareti ‘Sorun bende değil sende’ etkisi yaratır.

Çok akıllıyım, bilmişim emojisi. Sınıfın en çalışkan çocuğu benim, herşeyi ben bilirim demek istendiğinde kullanılır. Ayrca önceden tahmin edilmiş bir konu varsa bu emojiyi kullanmak kaçınılmazdır, ‘Ben size demiştim’ demek için.

Aşırı derecede üzülmüş bitmiş emoji. Birkaç tane yanyana koyulup yollandığında karşı tarafta ‘Noldu kanka’ şaşkınlığı yaratabilecek güçtedir.

En korkmuş emoji. Aşırı şaşkınlık ve stres durumlarında da tercih edilir.

Aşırı kızgın, kızgınlıktan kızarmış emoji. Çok kızgınlık durumlarında kullanılan ciddi bir emojidir. Kullanılırken iki kere düşünülmesi gereken, sonrasında geri dönüşü olmayan sonuçlara sebep olabilecek bir konuşmaya neden olabilir.

Burnundan soluyan emoji. Cok sinirlenmiştir fakat sinirliliğin ilk evresindedir. Burnundan soluyan emoji dikkate alınmaz ise bknz. bir önceki aşırı kızgın emoji.

En cool emojiRahat ve cool bir ifade yaratılmak istendiğinde kullanılır. ‘benden iyisi yok kanka’, ‘bugün yine çok güzelim’ ifadeleri taşıyan artistlik yapmaya uygun emojidir.

Uyku emojisi. Karşı tarafa uyku geldiğini veya ‘Şu an uyuyorum rahatsız etmeyin’ mesajını vermek için kullanılır. Kimi zaman da ‘oo kanka sen uyyosun’ gibi mecazi anlamlarda da kullanılmaktadır. Aynı zamanda uykusuzluk durumlarında da en çok tercih edilen emojidir.

Sinsirella şeytan emojisi. Karşı tarafa gözdağı veren, her an kötü bir şeyler yapabilirim etkisi yaratan bir emojidir. Bakışlarındaki kötülükte ‘Neler planladım neler’ tehlikesi yaratır.

Bir Mona Lisa emojisi daha. Tek bir emojiyle sıkılmış, trip atıyormuş, bir şey düşünüyormuş veya seni küçümsüyormuş etkisi yaratılabilir.

Sorgulayıcı emoji. ‘Ben bu konuyu bir düşüneyim’ anlamı taşır. Bir konuyu incelemek, bilinmeyenleri ortaya çıkarmak için bu emoji ile birlikte düşünülebilir.

Kimileri için şükür, teşekkür, kimileri içinse çak işareti olarak adlandırılan emojidir. Özür dilemek veya dua etmek anlamlarında sıkça kullanılır.

Alkış emojisi. Gerçek anlamında kullanıldığı gibi ironi amaçlı göndermeli cümlelerin de sonuna eklenir.

El sallama emojisi. Yaygın olarak ‘Bay Baaay’ nidasında kullanılan bu emoji küçük bir kesim tarafından ‘tokat geliyor bak’ anlamında da kullanılmaktadır.

Onaylama emojisi.Tamam, evet, olumlu anlamları taşıyan bu emoji, bitmek bilmeyen muhabbetlere de son noktayı koyma özelliğinden dolayı çok sık kullanılır.

Dıkşşşınn emojisi. Yumruk emojisi güçanlamını taşır. Gençler arasında ‘seni döverim’ anlamında da kullanılmaktadır.

Kaka emojisi. Büyük bir çoğunluğun kaka olarak kullandığı bu emojinin bir diğer anlamı da çikolatalı dondurmadır. Muziplik yapmak isteyenler için ‘işte şimdi s*çtık’ durumlarında sıkça kullanılır.

Rengarenk kalp. Çeşitli sevgi durumlarında konuya göre renk tercih edilerek pekiştirme yapılabilir. Aşk için kırmızı kalbin tabulaştığı kullanımın yanı sıra doğa için yeşil, erkeği temsilen mavi ve çeşitli takım renklerini kombine etmek için de en çok sarı tercih edilir.

Bültene Abone Ol

İLGİLİ HABERLER

Finans, Son Dakika

BİM (BIMAS) 2024 2. Çeyrek Bilanço Analizi

Finans, Son Dakika

Kuzey Boru’nun Malatya’daki Üretim Tesisi Faaliyete Geçti

Finans, Son Dakika

Emlak Konut GYO, Ebruli Kayaşehir Projesi’ndeki Toplam Gelirini Yükseltti

Finans, Son Dakika

Pınar Süt’te Üst Düzey Yönetim Değişikliği

Finans, Son Dakika

CW Enerji Mühendislik, Mersin Hayvancılık’ın Paylarının Tamamını Devralıyor

Finans, Son Dakika

Pera Yatırım Holding’in Bağlı Ortaklığı ABD’deki Şirket Kuruluşunu Tamamladı